Belangrijke aanmeldgegevens

 • Voor wie
  Advocaten, officieren van justitie, rechters en juristen.
 • Locatie
  De cursus wordt “in-house” gegeven in ons pand aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 133 in Den Haag.
 • Wanneer
  10 november en 15 december 2017 van 15.00 tot 17.15 uur. 
 • Kosten
  De kosten bedragen € 125,- exclusief btw. Hieronder begrepen zijn borrel en cursusmateriaal.
 • PO punten
  De cursus bestaat uit twee zuivere lesuren hetgeen betekent dat de cursus voor advocaten zal worden beloond met 2 PO punten.

Compactcursus TBS

Als een gevolg van de verdwijning van Anne Faber en de aanhouding van “TBS-weigeraar” Michael P. staat het systeem van de TBS weer flink onder druk. Het is niet ondenkbaar dat de maatschappij van rechters zal verwachten dat vaker en sneller TBS wordt opgelegd, ook indien een verdachte niet heeft meegewerkt aan onderzoeken. Het vraagstuk van de weigerachtige observandus zal in onze cursus uitgebreid worden besproken. Hierbij zal ook bijzondere aandacht worden besteed aan alternatieven die door de verdediging kunnen worden voorgesteld in geval een cliënt niet wil meewerken aan onderzoeken door willekeurige deskundigen. Een praktische cursus die actueel en waardevol is voor de dagelijkse strafpraktijk.

Mr. Floris Holthuis en mr. Floris Knoef praten u in 2 uur bij over de wet- en regelgeving, jurisprudentie en praktijk met betrekking tot de oplegging en verlenging van de Tbs-maatregel. Beide sprekers hebben jarenlange ervaring in de bijstand van TBS-ers en kunnen daardoor veel praktische  tips en voorbeelden uit hun praktijk met u delen. Officieren en rechters missen soms de praktische kennis in TBS zaken, zodat u als advocaat het verschil kunt en moet maken.

Sprekers

 • Floris Knoef  – mr Knoef is reeds vele jaren als strafadvocaat verbonden aan Nolet Advocaten. Zijn aandacht gaat uit naar de meer complexe strafzaken, welke niet zelden een internationale dimensie hebben. Mr. Floris Knoef was betrokken bij de oprichting van de Vereniging van TBS Advocaten.
 • Floris Holthuis  – mr Holthuis is als strafrechtadvocaat gespecialiseerd in TBS-zaken maar heeft daarnaast ook een ruime ervaring in PIJ zaken. Als lid van de maatschap Nolet Advocaten moet zijn aandacht ook uitgaan naar de bedrijfsvoering, echter strafrecht is en blijft zijn grote liefde. Het geven van cursussen staat overigens ook erg hoog op zijn lijst. 

Meer informatie en aanmelden

Voor de cursus is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij adviseren u daarom snel te reserveren. Voor meer informatie neemt u contact op met Nolet Advocaten via info@nolet-advocaten.nl of bel 
070 - 347 01 11.

U kunt zich via het aanmeldformulier hieronder direct aanmelden.

Inschrijfformulier Cursus Strafrecht Actualiteiten Verkeersrecht

Aanhef: *
 
Voorletters: *
 
Naam: *
 
Functie:
 
Titel:
 
Bedrijfsnaam:
 
Telefoonnummer: *
 
E-mail: *
 
Inschrijving voor: *
 
Opmerking:
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.