Geschreven voor het Strafrecht Blog van Sdu Uitgevers.

De TBS-maatregel staat op dit moment flink ter discussie. Daarbij is te merken dat landelijk het vertrouwen in dit systeem sterk afneemt. Volgens mijn opinie, en dat van mijn collega strafadvocaten, kan toch juist de TBS ervoor zorgen dat de samenleving veiliger wordt. Het betreft een unieke maatregel waarbij het begrip ‘resocialisatie’ op rechtvaardige, humane en morele wijze daadwerkelijk invulling krijgt.

‘Resocialisatie als onbetwistbaar uitgangspunt

‘Resocialisatie’ is binnen ons strafrecht een belangrijk uitgangspunt en dient te allen tijde verdedigd te worden. Praktijk en recidivecijfers laten ook zien dat het veel veiliger is om een intensieve behandeling te ondergaan, met vervolgens een stapsgewijze resocialisatie, dan een lange gevangenisstraf uit te zitten.

Lancering TBS-manifest

Om de TBS goed te laten werken is het wel een absolute noodzaak dat het huidige TBS-systeem goed wordt gehandhaafd en er een aantal grondige verbeteringen worden doorgevoerd. Dat standpunt wordt bekrachtigt in het manifest dat de Vereniging van TBS-advocaten op 9 januari 2018 jl. presenteerde. Dit omvat een aantal verbetervoorstellen voor het TBS-systeem. brengen. De in TBS gespecialiseerde strafadvocaten denken dat hiermee het aantal TBS-weigeraars zal afnemen hetgeen de veiligheid van de maatschappij ten goede zal komen. In zijn blog voor SDU beschrijft mr Floris Holthuis hoe hij denkt over deze voorstellen.

Bekijk het blogbericht

Meer weten?

Mr. Floris Holthuis is gespecialiseerd in het strafrecht. Naast zeden en georganiseerde criminaliteit gaat zijn bijzondere aandacht uit naar het jeugdstrafrecht en TBS-zaken. Heeft u vragen of wilt u een eigen zaak aan hem voorleggen? Laat het gerust weten via het getoonde reactieformulier of bel 070 347 01 11.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.