Peter van Schijndel

Mr. Van Schijndel is specialist in bestuursrecht, in het bijzonder asiel- en vluchtelingenrecht en regulier vreemdelingenrecht, strafrecht en tuchtrecht.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Peter van Schijndel

Mr. Van Schijndel is specialist in bestuursrecht, in het bijzonder asiel- en vluchtelingenrecht en regulier vreemdelingenrecht, strafrecht en tuchtrecht.

Advocaat in bestuursrecht, vreemdelingenrecht en strafrecht

Mr. Peter van Schijndel studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit te Leiden en studeerde af in de studierichting Nederlands Recht, Civielrecht. In 1989 werd hij in Den Haag als advocaat beëdigd.
Peter van Schijndel is nu meer dan 30 jaar specialist in bestuursrecht, in het bijzonder asiel- en vluchtelingenrecht en regulier vreemdelingenrecht, strafrecht en tuchtrecht.

Sinds voorjaar 2020 heeft Peter van Schijndel zich met veel plezier bij Nolet Advocaten aangesloten.

Specialist vreemdelingen-, vluchtelingen- en asielrecht

Peter van Schijndel is een doorgewinterde vreemdelingen- en asieladvocaat, de specialist op dit gebied. Hij heeft een enorme ervaring en kennis in alle aspecten van het reguliere vreemdelingenrecht (onder meer aanvragen gezinshereniging, verblijfsvergunning op humanitaire gronden, EU-verblijfsdocument, procederen tegen intrekking verblijfsvergunning en oplegging inreisverbod, weigering visum kort verblijf) en het asiel- en vluchtelingenrecht (vluchtelingen die zich beroepen op bij voorbeeld politieke activiteiten, vrees voor een onmenselijke behandeling, racisme, bekering, LHBTI).

Op het gebied van het asiel- en vluchtelingenrecht en regulier vreemdelingenrecht heeft Peter van Schijndel door de jaren heen een brede kennis en expertise opgebouwd, mede door de verrichtte diverse nevenfuncties.

Peter van Schijndel is vanaf 1990 gedurende ruim 9 jaar bestuurslid van Vluchtelingenwerk Den Haag geweest. Daarna heeft hij een jaar deel uitgemaakt van het bestuur van Stichting OVIN (Opvang Vluchteling in Nood), maakte hij deel uit van de werkgroep vreemdelingenrecht van het NJCM en van de toetsingscommissie van Stichting Noodopvang Leidschendam-Voorburg.

Vanaf 2005 tot heden vervult Peter van Schijndel een actieve rol in de beoordelingscommissie van het Haags Noodfonds Vluchtelingen.

Daarnaast heeft hij gedurende de afgelopen 10 jaar deel uitgemaakt van de Commissie Intercollegiale Toetsing (CIT) van het Aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst op Schiphol en in Den Bosch.

Specialist bestuursrecht

Ook andere aspecten van het bestuursrecht zijn voor Peter van Schijndel bekend terrein (procedures tegen gemeenten, centrale overheid, en andere bestuursorganen zoals het UWV).

Strafrecht

Binnen het (volwassenen) strafrecht behandelt Peter van Schijndel vooral commune strafzaken (vermogensdelicten, geweldsdelicten, zedendelicten etc.).  

Tuchtrecht

In april 2010 is Peter van Schijndel benoemd als plaatsvervangend lid in de Raad van Discipline in Den Haag en sindsdien neemt hij maandelijks zitting in deze Raad. 

Nederlandse Orde van Advocaten:

Mr. P.C.M. van Schijndel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • vreemdelingen/asielrecht
  • strafrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.