Misstanden en/of onjuiste beslissingen aan de kaak stellen

Mensen die na een vonnis of in afwachting van de behandeling van hun zaak in een gevangenis of huis van bewaring verblijven zitten in moeilijke en afhankelijke positie. Buiten gaat het leven door en binnen worden dingen die je normaal zelf beslist voor je besloten.

Dat leidt nog wel eens tot situaties waarin gedetineerden het niet eens zijn met de manier waarop door medewerkers of de directeur van de gevangenis met hun belangen wordt omgesprongen. Datzelfde geldt voor mensen die in een Tbs-kliniek verblijven. Er zijn mogelijkheden om misstanden en/of onjuiste beslissingen aan de kaak te stellen.

Klacht indienen bij beklagcommissie

Gedetineerden en verpleegden kunnen in de eerste plaats een klacht indienen bij de beklagcommissie van de penitentiaire inrichting of kliniek waar zij verblijven. Onze advocaten hebben, mede doordat we bijzonder veel tbs’ers bijstaan in verlengingsprocedures, zeer veel ervaring in tbs-beklagzaken. Maar ook in het klachtrecht van ‘gewone’ gedetineerden zijn we meer dan thuis. Wij stellen de klaagschriften op en vertegenwoordigen de klagers bij de zittingen van de beklagcommissie.

Procederen, opstellen beroepschrift en zitting

Mocht het nodig zijn, dan procederen we door tot de hoogste penitentiaire klachtrechter, de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Ook voor deze procedure kunt u weer rekenen op bijstand bij het opstellen van het beroepschrift en de toelichting daarvan ter zitting.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.