Van toepassing op minderjarigen en jongvolwassenen

Een aantal van onze strafrechtadvocaten is gespecialiseerd in het jeugdstrafrecht. Het jeugdstrafrecht is van toepassing op verdachten vanaf 12 t/m 17 jaar oud. Daarnaast is het jeugdstrafrecht sinds de invoering van de Wet Adolescentenstrafrecht op 1 april 2013, onder bepaalde omstandigheden van toepassing op jongvolwassenen vanaf 18 t/m 22 jaar oud. Alleen al daarom is het jeugdstrafrecht zeer divers.

Eenvoudige zaken in het jeugdstrafrecht

Het kan vrij eenvoudige feiten betreffen, zoals een enkele duw op het schoolplein of het pikken van een snoepje. Feiten van zo een geringe ernst moeten in onze optiek niet in het strafrecht worden getrokken. Dit standpunt hebben wij al meermalen succesvol bepleit tegenover de officier van justitie en de kinderrechter, waardoor zaken zijn geseponeerd of het openbaar ministerie niet-ontvankelijk is verklaard.

Ernstige vormen van criminaliteit in het jeugdstrafrecht

De verdenking kan echter ook meer ernstige vormen van criminaliteit betreffen, zoals (woning)overvallen en openbare geweldplegingen. In deze jeugdstrafrechtzaken staan wij zonder meer voor een kritische en juridische blik op de zaak, zonder uit het oog te verliezen dat het hier jonge personen betreft.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.