Kinderalimentatie laten berekenen door een advocaat

Na een echtscheiding of verbreking van de relatie moeten afspraken worden gemaakt over de kosten van de kinderen. Per 1 april 2013 hanteren rechters nieuwe alimentatienormen bij het berekenen van de kinderalimentatie. Aan de hand van het gezamenlijk inkomen vóór de scheiding, het aantal kinderen en hun leeftijd, kan worden bepaald welke bijdrage de kinderen per maand nodig hebben, naast kinderbijslag en kindgebonden budget.

Financiële draagkracht van de ouders en de verdeling van de zorg

Vervolgens wordt berekend welk bedrag elk van de ouders kan bijdragen. Daarbij wordt gekeken naar de financiële draagkracht van de ouders, maar ook naar de wijze waarop de zorg is verdeeld. Ook jong meerderjarigen (18-21 jaar) hebben in beginsel recht op een bijdrage van de ouders voor de kosten van levensonderhoud en studie.

Hulp bij het opstellen van een (her)berekening

Wilt u weten hoeveel uw kinderen moeten krijgen of hoeveel u moet betalen? Laat dan een berekening opstellen door een advocaat van Nolet Advocaten. Is er sprake van een wijziging van uw inkomenssituatie of anderszins, en kunt u de vastgestelde bijdrage niet meer betalen? In dat geval kunnen wij een herberekening voor u maken.

Als u er niet uitkomt met uw ex-echtgenoot of ex-partner, dan kan een verzoekschrift tot vaststelling of wijziging van de kinderalimentatie bij de rechtbank worden ingediend of kunnen wij namens u verweer voeren. U kunt terecht bij onze familierecht advocaten.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.