Het verlenen van 'juridische nazorg'

Na de uitspraak van de strafrechter – of de zaak nu eindigt in een vrijspraak of een veroordeling – zijn er vaak nog juridische kwesties die moeten worden afgehandeld. Onze strafrechtadvocaten verlenen vanzelfsprekend deze ‘juridische nazorg’.

Vergoeding van (advocaat)kosten

Als de rechter aan u geen straf of maatregel oplegt, kunt u de rechter vragen te beslissen dat de Staat – die u immers ten onrechte heeft vervolgd –  uw advocaatkosten zal vergoeden. Daarnaast is het mogelijk om te verzoeken om een vergoeding van kosten die u ten behoeve van de strafzaak heeft moeten maken voor – bijvoorbeeld – het inschakelen van een deskundige. Dit kan overigens zelfs als u bent veroordeeld. Onze strafrechtadvocaten stellen voor u het verzoekschrift op en lichten zo nodig ter zitting toe waarom deze kosten zijn gemaakt en moeten worden vergoed.

Schadevergoeding voor onterechte voorlopige hechtenis

Als u wordt vrijgesproken of wordt ontslagen van alle rechtsvervolging dan kunt u de rechter vragen de Staat aan u een vergoeding te laten betalen voor de tijd die u – ten onrechte – in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. Onze strafrechtadvocaten stellen voor u het verzoekschrift op en lichten zo nodig ter zitting toe waarom u aanspraak maakt op een vergoeding.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Een strafzaak kan vervelende gevolgen hebben voor uw werk, bijvoorbeeld doordat u geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) meer krijgt omdat u verdachte bent of omdat u bent veroordeeld. Het is mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen de weigering zo’n VOG af te geven. Onze advocaten kunnen u ook in dit geval goed helpen omdat zij de strafzaak kennen.Daardoor kunnen uitleggen wat er in die zaak heeft gespeeld en waarom juist wel een VOG moet worden afgegeven.

Bezwaar afname dna

Bent u veroordeeld voor een misdrijf, dan zult u doorgaans worden opgeroepen uw dna af te geven. Tegen het bevel tot dna-afname kunt u niet in beroep. Dit betekent dat u altijd uw dna zult moeten afgeven. Het is wel mogelijk om bezwaar in te dienen tegen het opmaken van uw dna-profiel en de opname ervan in de dna-databank. Onze advocaten kunnen, doordat ze uw strafzaak kennen, goed uitleggen waarom uw DNA-profiel niet in de DNA-databank mag worden opgenomen.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.