Verkeerszaken die plaatsvinden op de openbare weg

Het verkeersrecht omvat alle zaken dat betrekking heeft op het verkeer op de openbare weg. De meestvoorkomende zaken in het verkeersrecht kunnen worden ingedeeld in de onderstaande drie categorieën:

Ongevallen/gevaar op de weg

Iedereen neemt deel aan het verkeer en een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kunt u ongewild verdachte worden in een verkeerszaak. Aangezien het in dit soort zaken vaak niet zozeer gaat om opzettelijke gedragingen, maar meer om een bepaalde mate van onvoorzichtigheid, is deskundige bijstand van een advocaat geboden.

U moet dan denken aan uw rol in een verkeersongeval met letsel of een andere situatie waarin, al dan niet door uw toedoen, een gevaarlijke situatie in het verkeer is ontstaan. Onze advocaten weten waar de grenzen van strafrechtelijke aansprakelijkheid liggen en loodsen u door dit soort procedures heen.

Snelheidsoverschrijdingen

Ook een forse snelheidsoverschrijding kan een strafzaak tot gevolg hebben. Onze advocaten kennen de regels die de politie in acht dient te nemen bij de vaststelling van de gereden snelheid. Daarnaast zijn zij deskundig in procedures om een ingevorderd rijbewijs terug te krijgen.

Rijden onder invloed

Een verdenking van rijden onder invloed kan ingrijpende gevolgen hebben. Zo kan uw rijbewijs ingehouden blijven tot aan de zitting van de strafrechter en kan uiteindelijk een ontzegging van de rijbevoegdheid worden opgelegd. Daarnaast kan het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) bepalen dat u moet deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer. Ook behoort een alcoholslot in uw auto tot de mogelijkheden.

Bovendien kan op verzoek van het CBR een onderzoek worden uitgevoerd naar uw geschiktheid een auto of een motor te besturen. Onze advocaten hebben ervaring in zowel de strafrechtelijke als de bestuursrechtelijke procedures die zien op het terugkrijgen en behouden van uw rijbewijs.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.