Verzet strafbeschikking in het kort:

  • Politie en justitie bepalen zelf uw straf
  • Strafbeschikking geeft aantekening op strafblad
  • U heeft slechts 2 weken om verzet aan te tekenen
  • Laat Nolet Advocaten dus snel bezwaar maken
  • Verzet aantekenen is bijna altijd succesvol!

Neem nu contact op

Als u verdachte bent wilt u graag dat uw strafzaak door een onafhankelijke rechter wordt beoordeeld. Deze rechter zal namelijk niet alleen beoordelen of u schuldig of onschuldig bent, maar zal ook controleren of door de politie of door de officier van justitie fouten zijn gemaakt.

Strafbeschikking: Politie en justitie bepalen zelf uw straf

Sinds 1 februari 2008 kan de officier van justitie in de meeste strafzaken zelf straffen opleggen. Dit noemen we de strafbeschikking. De officier van justitie kan taakstraffen opleggen tot maar liefst 180 uur. Ook kunnen hoge boetes worden opgelegd en kan een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden worden uitgesproken. En vanaf 1 april 2015 kan de officier van justitie ook nog zelfstandig bepalen dat u een schadevergoeding moet betalen. Politie en justitie bepalen dus zelf uw straf. De onafhankelijke rechter wordt buitenspel gezet.

Gevolgen strafbeschikking: aantekening op strafblad

In de praktijk blijkt dat, als politie en justitie niet worden gecontroleerd, er vaak veel te snel een strafbeschikking wordt opgelegd. Ook als er helemaal geen bewijs is. Nolet Advocaten vindt dit geen goede gang van zaken! Een strafbeschikking kan namelijk vergaande gevolgen voor u hebben omdat deze direct zorgt voor een aantekening op het strafblad. Het is dus belangrijk dat u snel contact met ons opneemt als u een strafbeschikking heeft ontvangen en het daar niet mee eens bent.

Bezwaar maken tegen strafbeschikking

Strafbeschikkingen worden opgelegd door de politie of door de officier van justitie zelf. Dit kan gebeuren op het politiebureau zelf of u kunt de strafbeschikking thuis gestuurd krijgen.  Als u de strafbeschikking heeft ontvangen kan Nolet Advocaten namens u het zogenoemde verzet tegen de strafbeschikking instellen.

Termijn van verzet tegen strafbeschikking

Het is belangrijk dat u direct actie laat ondernemen door een gespecialiseerde advocaat want u heeft slechts twee weken de tijd om verzet tegen de strafbeschikking in te stellen. Ook als u bijvoorbeeld op het politiebureau een strafbeschikking heeft ontvangen en geaccepteerd, kunnen wij nog steeds namens u verzet instellen. Neem dus altijd contact met ons op!

Vaak succesvol: lagere of ingetrokken strafbeschikking

Na het instellen van verzet krijgen wij het dossier opgestuurd en zullen wij, samen met u, in alle rust bepalen of de zaak alsnog wordt voorgelegd aan de onafhankelijke rechter, of dat wij gaan overleggen met de officier van justitie. Vaak levert dit overleg een lagere strafbeschikking op. Soms wordt de strafbeschikking zelfs helemaal ingetrokken.

Gefinancierde rechtshulp

Indien u onvoldoende geld en/of middelen heeft om de advocaat zelf te betalen komt u in beginsel in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp, ook wel “pro deo” hulp genoemd. In die gevallen zullen wij namens u bij de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging aanvragen. U hoeft bij afgifte van de toevoeging dan slechts een eigen bijdrage te betalen.

Nolet Advocaten helpt u snel & vakkundig

Met een compleet team van gespecialiseerde strafrechtadvocaten heeft Nolet Advocaten reeds vele strafbeschikkingszaken met succes afgerond. Leg uw zaak daarom snel voor door het reactieformulier op deze pagina in te vullen of bel direct 070 347 01 11.

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.