Afspraken maken over de opvoeding en verzorging van de kinderen

In geval van gezamenlijk gezag dienen ouders goed met elkaar af te spreken op welke wijze zij de beslissingen over hun kinderen nemen. Ten tijde van het huwelijk of de relatie is dit doorgaans geen probleem. Ouders zijn alweer enige jaren bij wet verplicht een ouderschapsplan op te stellen bij de beëindiging van hun huwelijk of relatie.

Wat bevat een ouderschapsplan?

In het ouderschapsplan moeten de belangrijkste afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen zijn opgenomen. In ieder geval moet het ouderschapsplan afspraken bevatten over de gewone verblijfplaats van de kinderen, de omgang met de andere ouder en de kinderalimentatie. Tevens dienen ouders vast te leggen op welke wijze zij zullen overleggen over en omgaan met belangrijke beslissingen over hun kinderen, zoals medische beslissingen en beslissingen over de schoolkeuze.

Uitgebreid ouderschapsplan

Ouders kunnen ervoor kiezen ook andere afspraken in het ouderschapsplan op te nemen. Met name bij een uitgebreide omgang of co-ouderschap kan dit van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over sport, de kapper en muzieklessen en het openen van een ‘kindrekening’ waarvan alle grote uitgaven worden gedaan.

Het opstellen van een ouderschapsplan

Bij het opstellen van een ouderschapsplan denken de familierecht advocaten van Nolet Advocaten met u mee en proberen tot een oplossing te komen die voor partijen werkbaar is. Een ouderschapsplan is altijd maatwerk. Overigens kan een ouderschapsplan in de loop der tijd een aanpassing nodig hebben en kunnen wij u ook daarin bijstaan. 

Stel uw vraag aan Nolet Advocaten

Ontvang vrijblijvend antwoord van hét gerenommeerde advocatenkantoor uit Den Haag.

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mailadres: *
 
Uw vraag: *
 
 
 

Contactinformatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 133
2593 BM Den Haag

Postbus 95556
2509 CN Den Haag

Tel: 070 347 01 11

Kennismaken

High Trust
Dit kantoor werkt op basis van High Trust samen met de Raad voor Rechtsbijstand.
Nederlandse Orde van Advocaten
Nolet Advocaten is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidingsinstelling.